Päivä 5

Tänään patikointipäivä numero 2. Ajettiin autolla noin 40 kilometrin päässä sijaitsevaan Serfausiin. Serfaus-Fiss-Ladis-vuoristoalue on kuuluisa ja suosittu erityisesti talviurheilu-/ laskettelukeskuksena, mutta myös  kesäaktiviteetteihin on panostettu.

Jo Serfausin kylä sijaitsee korkealla, noin 1400 metrin korkeudessa serpentiinitien päässä. Kylä oli tosi idyllinen alppikylä. Paikan erikoisuutena on maailman lyhin metro, jolla on pituutta vain 1,2 kilometriä! Johan tuossa kalpenee Helsinginkin metro! 😉 Metro on rakennettu, jotta kylässä ei olisi moottoriliikennettä. Käytännössä kylän hotellivieraat ja huoltoliikenne ajavat kuitenkin kylässä, joten läheskään autoton kylä ei siis ole.

Kylästä noustiin ensin gondolihissillä 1900 metrin korkeudessa olevalle Komperdell-nimiselle väliasemalle. Samassa kohtaa myös loppui puusto ja maisemat alkoivat näyttää entistä jylhemmiltä. Tästä lähdettiin sitten kävelemällä kipuamaan noin 500 metriä korkeammalla olevalle Lazidin huipulle. Reitti oli merkitty mustaksi eli vaativaksi. Alkuun tätä vähän ihmeteltiin, kun ei reitti nyt niin kummoiselta tuntunut. Melko nopeasti kuitenkin iski totuus vastaan ja hapot jalkoihin. Muut patikoijat tuntuivat valinneen helpomman tien ja patikoivat reittiä alaspäin! Mutta hei, eivätpähän saa hyviä pärselihaksia toisin kuin eräät, ainoastaan kipeät penikat! Hah!

Matkalla Komperdellin väliasemalle, Serfausin kylä alhaalla.
Apua mä en jaksa enää, onko pitkä matka vielä!
Kamoon beibi, tossua nyt vaan reippaasti toisen eteen!
Näkymä Lazidin huipulta.
Hissillä matkalla alaspäin patikoinnin jälkeen.

Serfaus vaikutti yhden päivän tutustumisen perusteella niin hienolta paikalta, että sovittiin tulevamme tänne vielä uudelleen, ehkä joskus talvikaudella laskettelemaan.

 

Kävelet muuten mun laidunmailla, jos et tiennyt!

Retkipäivän kruunasi illalla jälleen saunominen hotellilla. Saunaosasto oli uudehko ja hieno uima-altaineen ja neljine saunoineen. Suomalaisen ja biosaunan lisäksi osastolla oli turkkilainen ja infrapunasauna. Saunoista lämmitettiin aina kahta kerrallaan hotellin asiakkaiden toivomusten perusteella. Tänään jouduttiin vähän pettymään kun  biosauna ei ollutkaan käytössä. Hikoiltiin sitten turkkilaisen ja suomalaisen saunan lämmöissä. Pohdittiin samalla, mahtaako hotellissa olla toinenkin suomalainen pariskunta – kuka muu hullu muka olisi pyytänyt suomisaunan lämmittämistä!

Mainittakoon vielä, että saunaosastolla oli ohjeet olla alasti. Me häveliäinä ihmisinä piiloteltiin pienten pyyhkeiden takana, jotkut toiset piilottelivat enemmän ja muutamat eivät juuri ollenkaan. Kokonaan nakuja nähtiin yhteensä kolme: yksi vanha nainen ja kaksi nuorta miestä. Tasan ei käy nallekarkit, vai mitä Jori! 😁

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *