Päivä 8

Se olis reissu sit niinkun puolessa välissä. Niin ajallisesti kuin myös paikkojen suhteen. Tänään siirryttiin Etelä-Sveitsiin, Lugano nimiseen kaupunkiin, varsinaisesti Paradiso nimiseen paikkaan. Tällä automatkalla en hei nukahtanut! Rasti  seinään. Tai no ehkä kerran. Mut en ainakaan tuntia pidempään nukkunut. 😊

Tää Etelä-Sveitsi on lähes jo niin kuin Italiaa. Pääkieli on täällä italia ja kulttuurikin on paljon enemmän sellainen italialainen huoleton kuin sveitsiläinen asiallinen. Se on erityisen kiva kun nää aloittaa jotain puhumaan ”poccotuttibellaattenzionecosacasapregobongiorno” ja 10 minuutin jälkeen kun ne vetää henkeä ekan kerran, pääsee sanomaan väliin ”dy jyy spiik inglis?”

Hotelli on ihan Luganon / Paradison rantakadun varressa. Hotelli Victoria, ja perässä vielä ”au lac”. Joka toisen rantakadun hotellin perässä täällä näyttää olevan toi sama liite kertomassa ja kehumassa siis siitä, että ovat järven rannalla.

Meidän hotelli Victoria au lac.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Aurinkoisia näkymiä rantakadulta.

Saavuttuamme tänne perille alkoi jo olemaan isompi nälkä matkalla syötyjen pikku-välipalojen jälkeen. Ja taas sama juttu kuin Badenissa, vaellat nälkäisenä ja kuumissasi pitkin kaupunkia etsien ruokaa. Ravintoloita kyllä löytyy, mutta ruokaa ei tarjoilla täälläkään sen 14 ja 18 välillä! Paitsi lopulta onnisti, saatiin murua rinnan alle ja vältyttiin nälkäkuolemalta.

Eikä jäänyt ravinto pelkkään ruumiin ravintoon, sielu sai myös osansa. Kaupungissa on meneillään koko heinäkuun kestävä Lugano Longlake Festival. Rantakatu ja puistot ovat täynnä soittajia, laulajia ja kaiken maailman taiteilijoita, osa hyviä ja osa vähän oudompia😉. Yhdellä aukiolla esiintyi neljä jotain parikymppistä poikaa, oli tanssia, nuorallakävelyä, tankotemppuja sun muuta. Mun matkaseuralainen sanoi ääneen sen, mitä mä ajattelin: ”pitäiskö noidenkin poikien mennä oikeisiin töihin”😂.  Myöhemmin illalla osa rantakadusta suljettiin autoilta ja yhtäkkiä katu oli täynnä kaiken maailman ruokakojuja. Todella hauska tunnelma! Ja todella lämmin ilma! Ja hitokseen paljon sitä kovaäänistä ja nopeaa puhetta! 😊

Huomenna taas reippaillaan! Tarkoitus on mennä Sementinaan, paikkaan noin puolen tunnin ajomatkan päässä, jossa on vaellusreitti, johon kuuluu  mm. rotkon ylitys riippusiltaa pitkin. (Olipas epäsujuvasti sanottu – alkaa selvästi tarttua jo ulkomaan kielet ja hoonosoomi on tuloillaan!)

 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *